Индиго цвят и романтична линия

Inspire представи със специален проект тенденциите в прическите и ноктите за есента и зимата на тази година. Визажистите на Inspire в областта на фризьорството, маникюра и грима разработиха и реализираха в България пилотен look book от 22 страници, който съдържа основните предложения в линия, форма, техника и цвят. Всички модели в проекта са действителни клиенти на марката, с което се поставя акцента върху адекватността на салонните интерпретации и реалната възможност всеки посетител в салоните на марката този сезон да се докосне до бляскавите тенденции от световните подиуми.

#1 Тренд: ИНДИГО ЦВЯТ. Този сезон дълбоките мастилени нюанси са отново на мода. Почти индиго цвят, този готик стил в комбинация с драматично опушени очи в матово кафяво и сиво, е ултра секси. В контекста на тенденциите и търсенето на ефект се добавя бледосиньо или опушено зелено-сиво върху тъмна мастилена основа. Металическият ефект от преливането и хладните оттенъци са идеалният цвят за зимата. Косата е гланцирана със съвършен блясък, подчертан от сиянието на омекотените нюанси. Подстригването във форма на спускащо се каре (long bob) е отново на мода. Допълваме с геометричен бретон над веждите, засилващ рамкирането на лицето и подчертаващ скулите.

Технология на създаване на цвета COLOR DESIGN by Inspire:

Визия 1. Входящ цвят – естествен кестеняв цвят. Косата се потъмнява до плътен тъмнокестеняв мока нюанс. Добавят се индивидуално изработени и оцветени в основния цвят удължения, прецизно преляти по дължините от ментово зелено до опушено графитено с техника омбре и балеаж. Екстеншъните се прекрепят и се подстригва във формата на спускащо се каре. Така всеки клиент може да получи нюанси без да обезцветява косата.

Визия 2. Входящ цвят – боядисана в омбре с тъмнорус цвят. Косата се изсветлява частично с цел постигане на равна основа и премахване на марките от предишните боядисвания и се оцветява в най-тъмния нюанс на палитрата - гарвановочерно до лилаво. Добавят се индивидуално изработени удължения, преляти от тъмносиньо до бледосиньо. Подстригва се с удълженията и се гланцира за ултра блясък.

#2 Тренд: ПРИГЛУШЕН МЕЛАНЖ ОТ МЕДНО-ПРАСКОВЕНИ НЮАНСИ. След като това лято екстремно розовото във всичките му проявлениябеше супер тренд на прага на есента цветовете се успокояват до чувствен меланж, запазващ интензитета в приглушен вариант на мед, къпина, пастелно прасковено и пясъчно русо. Запазва се контрастния корен -за дълбочина на цвета и усещане за релеф.

Технология на създаване на цвета COLOR DESIGN by Inspire: Входящ цвят- боядисвана с бронде и дълбок корен коса. 

Визия 1. Косата се изсветлява с няколко тона, а коренът се оцветява в малинов нюанс за придаване на дълбочина. За премахване на неприятния жълт фон дължините се тушират с индивидуална комбинация от цветове, включваща прасковени, руси нюанси, но се запазва и част от оранжевия фон. 

Визия 2. Интензитетът на коренът се засилва още и се спускат ягодови воали с техника балеаж от корена по цялата дължина за преливност. Добавят се множество медни кичури с по-наситен пигмент за контраст.

#3 Тренд: ЦВЯТ ПЛАТИНА. Традиционно, през зимата хладните светли тонове се завръщат. Цветовете са плътни, безкомпромисни и равни в студената гама на бялорусо, платина, сребърно, опалово сиво и перла. Намекът за леката опушеност в корена придава още по-драматичен и скъпо изглеждащ ефект. Тази тенденция има вариация с контуринг в цвят лилава орхидея (един от най-горещите цветове в модата, декора и грима за 2018), миксирана с перла, опалово сиво и хладно бежово. 

Технология на създаване на цвета COLOR DESIGN by Inspire:

Визия 1. Входящ цвят – естествен тъмнокафяв цвят. Косата се обезцветява до бяла основа и се боядисва в плътен и равен платиненорус цвят. Придава се лека дълбочина с 1 тон по-тъмен нюанс в корена за омекотяване на визията и много тъмните вежди. Дължините се матират в студен оттенък, за да се премахнат топлите и оранжеви оттенъци. 

Визия 2. Входящ цвят – кестеняво омбре в различни цветове. Косата се обезцветява глобално с цел изравняване на цветовете в нея. Коренът се потъмнява до тъмнокестеняв нюанс, а дължините се матират в студенобежовата гама. Оцветяване на контура в интензивно виолетово и комбинация от тъмни и светли в средната и задна част на главата.

#Nail Trend: Get the message

Тази есен на мода са дръзките безстрашни и свободолюбиви нокти, нокти-послания, изписващи различни изявления в бадемобразна островърха форма.  Основата е мастилена, плътна в бял или черен цвят, а цветът на буквите- задължително контрастиращ.