Тенденциите при подстригванията за 2024

Представяме ви трите най-актуални форми при подстригванията за 2024, създадени от визажистите на верига салони Inspire.

Haircut Trend 1:  Sleek and Slicked Bob. Топ тренд за 2024.

Тази година модерната интерпретация на bob подстригването е Mid-Length 90s Lob. При тази прическа дължината на косата е около или под рамото, задължително под челюстта. Линиите са остри като бръснач, отсъства всякаква текстурираност или намек за въздушност. Жестовете са равни. Косата е ултра загладена, супер лъскава като тежка коприна. Текстурата е плътна и гладка като стъкло и е моделирана с т.нар. “мокра коса” ефект. Косата е разделена на път в средата, силно изразен и подчертан, наподобяващ равна отсечка- прав, без криволичения и залитания. Пътят може да бъде страничен, но изнесен драматично крайно встрани с плътно пригладени “бебешки” косъмчета. Залагаме на абсолютно задължителен двоен блясък - чрез фокусирана грижа отвътре и полиращ блясък отвън. Придаваме на разкошната форма дълбока изразителност и блестящ вид с терапия Deluxe на About Your Hair.

Коса: Михаела Кочева, Inspire Education Director за верига салони Inspire

Haircut Trend 2: Long Layers Cutting

Тази класическа форма може да бъде адаптирана към всяка дължина или текстура на косата, придавайки модерен вид на визията. Косата се характеризира с различни дължини в пластовете, създавайки текстуриран и раздвижен външен вид с повече дълбочина. Градуираните дължини създават илюзия за плътност и обем. Може да бъде комбинирана с Curtain bangs - бретон тип завеса.

Ключът към това подстригване са жестовете, които подчертават най-добрите черти на лицето. Това включва създаване на персонализирана форма, която стъпва на layers като база и добавя индивидуални жестове, за да подчертае скулите и линията на челюстта, подобно на контуринга в бюти грима. Добрата новина е, че тези слоеве могат да бъдат наистина индивидуални - по-резки, насечени движения за омекотяване на чертите или широки, по дълги - т.нар. Вutterfly cutting (имитират крила на пеперуда). Всичко зависи от личните предпочитания и формата на лицето, които Вашият фризьор анализира по време на диагностиката.

Модерен бретон: Актуалният бретон продължава да е Curtain Bangs (бретон тип завеса). Разкрива и подчертава предимствата, прикривайки несъвършенствата. Curtain Bangs създава мекота и балансира цялостната визия.

Коса вляво (Curtain Bangs): Яница Томова, Inspire Colour Director. Коса вдясно(Long Layers) : Нели Руменова, Inspire Ambassador

Haircut Trend 3: Mullet With Long Bangs

Субкултурният феномен Mullet от тенденциите през 2023 е още тук. Трансформира се в нова форма- като мощен хибрид между Long Bangs, Mullet и Pixie. Класическият Mullet се отличава с къс бретон и дълга коса в задна част на главата като основна характеристика е несвързаността между двете части. Тази година се появяват интерепретации на прическата с по-дълги контури в предната част, което укротява ексцентричността на визията, но двете части продължават да бъдат категорично деструктурирани. Стайлингът е силно пригладен и изтеглен в задната част, с видим мокър ефект. Добавена е хидратираща терапия Moisture на About Your Hair за интензивна хидратация и “заключване” на влагата в косъма и след терапията.

Коса: Михаела Кочева, Inspire Education Director за верига салони Inspire