Гладко дефинираната коса е абсолютният хит

От мини полата до подчертано едноцветните колекции на Прада и Армани, от блестящата гланцираност на косата до boho шаловете - това са тенденциите, които доминират модните подиуми на 2022. Много блясък, гладкост, права и силно пригладена коса. Гланцът излиза от забвение и се завръща демонстративно с още повече великолепие, особено при брюнетките. Кодовите думи за стайлинга през тази година са slick straight.

Но не си мислете, че къдриците изчезват. След появата им в супер раздвижен вариант следва тенденциозно укротяване и представяне с повече дължина и стилизираност. Стайлингът с обем и лека отпуснатост на къдриците е сред водещите акценти за годината. Естествеността във визията отстъпва на „уау“ ефекта - жените са готови да вложат повече усилия и не се срамуват да го покажат. 

Ponytail. Има много вариации на този стил, като ние залагаме на играта с оттенъците, подчертавайки по изключително женствен начин мекотата на цвета, техниката и преливането на тоновете. Оставяме настрана аксесоарите (фиби и диадеми) и извеждаме на преден план женствеността на формата, заоблеността на раменете и извивката на гърба.

Slick straight. Лъскава, права коса във вариант с ниска странична опашка, загладена до съвършенство. За да сме напълно в тренда, ни е нужен професионален продукт за заглаждане.

Коса: Борис Вангелов, Inspire Ambassador, Фотограф: Димитър Чилов,  Грим: Георги Русев