THE LIST: 8 ТЕНДЕНЦИИ ПРИ КОСИТЕ

Trend #1 Релефността е винаги на мода
Работим с Ombre и Balayage в продължение на години и сега се появи нова техника за оцветяване като следващ етап. Ще я срещнете под различни имена: Eclipting (затъмняване), Контуринг или Balayage § Babylights. По същество при нея се съчетават двете популярни техники за оцветяване Омбре и ултра фин Балеаж (subtle -subtle balayage). Резултатът е повече дефинираност на цвета, релефност и визуална плътност на косата.

Trend #2 High Ponytail
Доскоро най-вероятно сте смятали, че високата опашка е прическа за вкъщи, но  знаменитостите демонстрираха, че с няколко професионални докосвания опашката може да придаде елегантност и лекота на всеки аутфит, независимо дали става въпрос за Roof Top bar в събота вечер или класа по Пилатес в неделя сутрин. Може да я носите като лъскава опашка (Бела Хадид) или като небрежни вълни (Риана и Бионсе). Направете я още по-стилна, без усилие, като обвиете основата на опашката с коса.

Trend #3 Color Bleed Hair
Този multi toned look е навсякъде в Instagram, Pinterest , Facebook, интерпретирайки с различна степен на интензивност и цветност. Ключът е в прецизното комбиниране на цветовете, варирайки от пастел до неон и в умелата работа с техниките. Лавандуловият и сребристо-сивият цветове пожънаха широка популярност през зимните месеци и продължават да са актуални. Пролетта инспирира появата на нов, мек и интересен нюанс с розови отблясъци. Златните коси с розови пастелни оттенъци са тотален хит, но задължително създадени от добър фризьор.

Trend #4 Bigger
Ако имате естествено къдрава коса - не я прикривайте или заглаждайте, извадете я на показ. Използвайте подходящ стилизиращ продукти, препоръчан от фризьора ви, за да направите естествената си текстура по-голяма (bigger) и обемна.

Trend #5 Нетрадиционни аксесоари
Заложете на нестандартното като използвате стандартното– фиби, брошки, всичко, което може да ви отличи и да изглеждате неочаквано. На шоуто на Шанел видяхме модели с акрилна тръба вместо ластичка върху опашката?! Или може да опитате този тренд: вместо една фиба от едната страната на косата, да разположете симетрично две точно над ушите. Метал, златно покритие, всичко е позволено. Риана вдъхнови една от тенденциите за годината, разнообразявайки по време на своята колекция за Fenty Puma скучната конска опашка с яркозелени ластичета по цялата дължина на опашката.

Trend #6 Ултра sexy boy визия
От подиумите на catwalks на Prada, Fendi, Tom Ford видяхме моделите в нова роля- тази на съседското момиче в небрежна и супер sexy boy-визия: късо подстригана коса, непокорен бретон, спускащ се над очите, небрежно текстурирани

Tрend #7 Long bob
Копринено гладка или небрежно начупена на вълни- с тази прическа имате опции за стилизиране. Причината за нейната популярност се крие в уникалността на подстригването, което подхожда на всяка форма на лицето и текстури на косата.

Trend #8 Ashed blonde
Модерни са хладните, студени руси тонове в бежаво, пепеляво, вплетени фини акценти в карамелено или тъмно кестеняв корен. Към светлорусия летен цвят на косата добавяме "Snowlights" или искрящи акцентни нюанси, които проблясват в цвета. Ефектът е божествен.