Обучение за комерсиални мъжки подстригвания

На 20 декември 2021г. академия Inspire организира ателие за популярни техники на мъжко подстригване, в което взеха участие 11 фризьора. На него Артистичния директор на академията демонстрира 3 комерсиални визии и 3 различни техники за работа с ножица и машинка:

  • 1 визия  –Disconnected Undercut или несвързано подстригване, градация в перчема, работа с къси дължини. Комбинирана работа с машинка и ножица.
  • 2 визия – Curly Hairstyle - техника на работа с къдрави мъжки коси, създаване на овална форма на подстригването. Работа само с ножица.
  • 3 визия- Square layers - техника на работа и придаване на квадратна форма на подстригването, подчертаване на  челюстта при средно дълги коси. Работа само с ножица.

Първата част от обучението Look беше демонстрационна, на която се показаха стъпка по стъпка техниките за създаване на трите комерсиални визии. Втората част беше практическа, посветена на практика на техниките върху модели под ръководството на Артистичния директор.Всички преминали Look & Learn обучението в пълния му формат получиха Inspire сертификат за усъвършенстване на уменията в сферата на мъжкото подстригване.