hair, extension,

НАЙ-ЧЕСТИТЕ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА ЕКСТЕНШЪНИТЕ

ЗАЩО ПОСТАВЯНЕТО Е ВАЖНО?

За да бъдат удълженията невидими, удобни и издръжливи, е много важен методът за поставяне. Той се избира съобразно ефекта, който се търси, за дълготрайно ползване или краткотрайно, както и според характеристиките на конкретната коса. Освен метода е ключово е поставянето. Изисква много прецизност, детайлност и професионализъм от страна на фризьора, за да се получи 100% смесване с естествената коса. 

КОЙ Е НАЙ ДОБРИЯ МЕТОД ЗА ПОСТАВЯНЕ?

В най честия случай (зависи от индивидуалната диагностика и конкретната специфика) това е удължаване и уплътняване на коса с кератинови кичури. Това е най-трудоемкият, но и най-естествено изглеждащ метод за удължаване, при който се получава пълно смесване с естествената коса на клиента и почти 100% невидимост на кичурите. Този метод е подходящ за удължаване и сгъстяване на фина, изтощена коса, прикриване на проблеми. Технологията се осъществява посредством кератин, което служи за свръзка с естествената коса. Този метод е най-щадящ и по отношение запазване на целостта и здравината на естествената коса.

КАК ДА ИЗБЕРЕМ КАЧЕСТВЕНИ УДЪЛЖЕНИЯ (ЕКСТЕНШЪНИ)?

Освен техниката на поставяне, самите екстеншъни също са много важни. Те трябва да са 100% човешка коса. Всичко друго, което може да съдържа дори и минимален процент синтетика, не може да се класифицира като качествена коса за удължаване и ще има  видима разлика. Освен това изкуствената коса не може да се третира с преса, маша, боядисване. Втори фактор при избора е произходът на косата. Важно е да се знае, че косата на европейците като качества и плътност се доближава най-много до индийската коса. А косата с най-големи различия спрямо нашата естествена е от други азиатски страни като Китай, Иран, Ирак. Косъмът при нея е много по-плътен и това го прави доста труден при обработка. Вашият Inspire Hair Extension Expert ще ви посъветва най-добре кой  е най-подходящ избор за вас. Има премиум клас коси, на световни марки, които са 100% REMY човешка коса, както и отлични предложения в средния ценови диапазон. Друг фактор е дали косата е обработвана и начина на обработка. От това зависи качеството на самата коса, от която са изработени удълженията. При третирането често натуралните коси се обезцветяват и след това се боядисват в желания цвят. При удълженията с най-високо качество този процес, наречен осмоза, извлича естествения пигмент, като запазва здравината на косъма. Най-висок премиум клас коса е 100% REMY човешка коса с дебела здрава структура и напълно запазена кутикула. Тази коса с подходяща грижа може да издържи до 3 години.

За да ви улесним може да закупите и от нас висококачествени удължения на популярни марки, които предлагат най-доброто качество в премиум класа и средния ценови диапазон.Запишете час за консултация с Inspire Hair Extension Expert, който ще ви препочъа най-подходящия избор

КОЛКО ЩЕ МИ СТРУВА?

Поставянето на удължения плюс купуването на удължения от качествена 100% човешка коса е скъпа процедура. Затова трябва да бъде осмислена добре. По време на консултацията ще ви бъде калкулирана цялата процедура и разходи. Консултацията не ви обвързва с нищо. Броят удължения зависи от желания краен резултат и спецификата на конкретната коса. За удължаване на косата са необходими между  100-150 кератинови кичури (цена за поставяне 400-600лв без ДДС) или  20-30 кичури на стикери (цена за поставяне: 140-210лв без ДДС). В цената не е включват самите удълженията.

КОЛКО ЩЕ ИЗДЪРЖАТ УДЪЛЖЕНИЯТА?

Инвестицията в качествени удължения и професионално поставяне и поддръжка в салона в комбинация с правилна грижа у дома, могат да удължат употребата на едни и същи удълженията от няколко месеца до година. Поддръжката у дома е изключително важна за добре изглеждащата удължена коса. След процедурата в Inspire получавате персонализирана информационна карта как да поддържате своята коса , начин на измиване, подходящи шампоани, четки за коса, както и кога да посетите салона за регулярната поддръжка. 

ЗАЩО И КОГА ТРЯБВА ДА ПРАВЯ ПОДДРЪЖКА?

Поддръжката е между 4 и 8-ма седмица в зависимост от метода на поставяне, индивидуалните характеристики на косата и личните предпочитания. Поддръжката представлява процедура, при която изключително прецизно се свалят удълженията, естествената коса се боядисва, удълженията се подстригват, боядисват, почистват и поставят отново. След това косата се подстригва и стилизира. 

УВРЕЖДА ЛИ СЕ ЕСТЕСТВЕНАТА КОСА?

Това зависи основно от начина, по който са сложени удълженията. Ако са поставени непрофесионално, естествената коса, може да се изтощи или увреди. Ако е сложено неподходящо количество и вид удължения може да утежни натиска върху собствената коса. Ако не се поддържа правилно косата у дома, също са възможни нежелани ефекти. Когато методът на работа е съобразен с характеристиките на собствената коса и поставянето е професионално и прецизно, целият процес е безвреден. 

МОЖЕ ЛИ ДА Е БОЯДИСВАТ УДЪЛЖЕНИЯТА?

Да, ако са от естествена коса. Но не може да се променя цвета им с повече от няколко тона. Ако планирате голяма промяна на косата – обезцветяване, изрусяване или драстично потъмняване, направете го преди поставянето и купете удължения, близки до желания цвят. 

МОЖЕ ЛИ ДА СЕ СЛОЖАТ УДЪЛЖЕНИЯ, ИМИТИРАЩИ БАЛЕАЖ?

Да. Понякога дадена коса, поради различни причини, не позволява обезцветяване, удълженията дават възможност да се придаде илюзия за балеаж без боядисване, чрез внасяне на светли или тъмни кичури върху естествената коса.

КАКВО Е INSPIRE HAIR EXTENSION EXPERT?

Inspire Hair Extension Expert са фризьори със страст към скулптурирането на коса, преминали обучения  за работа с удължения, придаване на плътност и разрешаване на проблеми с косата, за техники на удължаване и диагностика. 

ЗАПЛАЩА ЛИ СЕ КОНСУЛТАЦИЯТА?

Не. По време на консултацията Inspire Нair Еxtension Еxpert ще диагностицира косата и ще препоръча най-подходящия подход. Процесът е персонализиран, съобразно конкретните характеристики, което ни позволява да гарантираме, че ще препоръчаме правилния цвят, дължина и начин на удължаване. Напълно безплатно. 

Снимка@Вихро Ласков, vihrolaskov.com