Фризьорството като успешна кариера

В Академия Inspire ще ви научим как да бъдете успешни, креативни, как да станете високоплатени професионалисти, да можете да вдъхновявате и да бъдете модел за подражание.

Тази статия приканва да организираш целите си в живота и важните за теб приоритети. Свържи се с нас, ако да се разпознаеш в следващите редове.

1. Професия Фризьор 
Фризьорството е най-красивата професия на света, комбинира в себе си креативност, естетика, личностно себеизразяване и амбиция. Броят се на пръсти професиите, които са така динамични, различни всеки ден, артистични и с които можеш да даряваш усмивки и щастие. “Днес, след 10 години категорично мога да кажа, че съм много щастлива, че станах фризьор. Това е наистина изкуство и всяка сутрин ставам с усмивка и нетърпение”. Повече за работата с усмивка и цялата история на Джули вижте тук. 

2.  Фризьорството е престижна професия с високи доходи.

Да, фризьорството може да бъде много доходоносна професия. В Inspire доходите на развитите фризьори са сравними с доходите на мениджъри в компании. Начинаещите фризьори също просперират много бързо в средата на Inspire. Но никой от тях не го прави, заради парите. Погрешно е мисленето, че за фризьорите най-важни са парите. Поне за истинските такива. За тези хора, които са изрисували ножицата в сърцето най-важното нещо е вдъхновението и мисията да създават нещо красиво, да даряват усмивки и красота. Именно това ги води напред, а съответните високи доходи са винаги непосредствен резултат.

3. Изкуство, творчество, креативност. Определено, да.

Фризьорството е артистично себеизразяване, разгръщане на есетическия усет и досег с въображението. По време на диагностиката с клиентите фризьорите си представят косите и цветовете на клиентите, планират как да подчертаят техните предимства и след това и да ги сътворяват. Паралелно със салонната работа фризьорите ни в Inspire работят по креативни проекти, създават колекции, тенденции, арт визии и медии, участват в бюти фотосесии.

4. Средата на развитие е най-важната.

Работата в  екип от много добри фризьори ще те мотивира и амбицира, за да се развиеш в пъти по-бързо и по добре. В средата, която стартираш ще прекараш следващите няколко години и тя ще те формира като професионалист. След семейството, което винаги стои на първо място, идва именно работната среда - колеги, клиенти, работодател, които ще са най-важният фактор за развитието. “Работила съм в много салони, включително и в Лондон, но сега осъзнавам, че това беше просто работа. В сегашния си салон открих визия за фризьорството такава, каквато винаги съм си представяла, че трябва да бъде.". Вижте историята на Михаела Кочева тук. Амбициозните курсисти в aкадемия Inspire получават шанса да започнат като фризьори в салони Inspire веднага след завършване.

5. Има ли възможности за кариера и израстване във фризьорството?

Inspire е първата верига салони у нас, която има система за кариерно развитие на фризьорите си, защото вярва в таланта и потенциала на всеки, подкрепя и реализира мечтите. В Inspire можеш да се развиеш като Team Leader, Ambassador, Преподавател, Мениджър на салон Inspire - всички кариерни стъпки вижте тук. Марката награждава ежедневния принос и лоялност на всеки един фризьор чрез финансови стимули и като предоставя възможности за кариерно развитие в желаната посока.

6. Защо обучението е толкова важно?

Както средата ще те формира какъв професионалист ще станеш, така обучението ще ти даде правилния старт, визия за професията, мечтата за това какъв искаш да бъдеш. Да искаш да вярваш в себе си, че можеш да промениш света, да вдъхновяваш, да изграждаш бъдещето. Точно такъв фризьор ще те научим да бъдеш в Академия Inspire. Запиши се сега на academy@inspirebg.com или на 0877 400 568. Създай своето бъдеще. 

Виж всичко за курса за начинаещи.

Виж историите на нашите курсисти, преминали курса.