Терапия срещу пърхот с пре-биотик за балансирана и здравословна микробиота

Диагноза: Пърхотът засяга около 50% от хората. Появява се, когато процесът на обновяване на скалпа се съкращава, което води до бързо отделяне на роговите кожни клетки, залепващи една за друга и формиращи видими люспи. Този процес, известен като хиперпролиферация на кожата – се причинява от микроорганизъм (гъбичка) Malassezia globosa. Той дразни скалпа и причинява микровъзпаления и сърбеж. 

Терапия против пърхот на About Yоur Hair. Супер интензивна терапия с пре-биотик за премахване на причинителя на пърхота и възпаленията по скалпа, както и за възстановяване на здравословната микробиота. Концентрираната формула блокира мигновено размножаването на гъбичката-причинител маlassezia globosa. Терапията действа антибактериално и осигурява дълбоко почистване. Комбинацията с другите противовъзпалителни и анти-бактериални агенти във формулата спомага за спиране на размножаването на болестотворни микроорганизми, редуциране на концентрацията им и превантивно възстановяване на здравословна и балансирана микрофлора.

Активни действия на Аnti-Dandruff treatment: 2 фази на действие

1 фаза  Премахване на пърхота и бактерията-причинител. Високоефективната формула на About Your Hair се състои от 5 aктивни съставки, които имат допълващи се антибактериални и противъзпалителни действия и работят фокусирано за премахване на пърхота. Серумът блокира мигновено бактериалната активност и размножаването на гъбичката маlassezia globosa, която причинява пърхота. Формулата има закодирана функция за дълбочинно почистване и ексфолиране на кожата на скалпа и премахва ефективно мъртвите клетки. В нея са включени бактериостатични агенти, които спират размножаването на микроорганизмите и репродуцирането на бактериите, като по този начин намаляват развитието на кожни инфекции и болести по скалпа на главата.

2 фаза Възстановяване на здравата и балансирана микробиота. За разлика от повечето продукти срещу пърхот, които третират единствено симптоматиката, About Your Hair се фокусира върху дългосрочно и трайно решение на проблема. Ключово за предотвратяването на появата на болестни състояния по склапа е поддържането на здравословна и балансирана микробиота - съвкупност от полезни микроорганизми, които образуват защитен слой, предпазващ от патогени и инфекции. Благодарение на активните си съставки серумът целенасочено и дългосрочно работи за възстановяването на тази специфична среда като селективно подпомага полезните организми и контролира размножаването на „лошите“.

Активни съставки на Аnti-Dandruff Treatment: Активен компонент във формулата е растителната съставка Crinipan, която спира бактериалната активност на гъбичката-причинител на пърхота. Заедно с натуралния пре-биотик формулата работи за възстановяване баланса на скалпа и намаляване концентрацията на болестотворни микроорганизми. Освежаващият скалпа ефект се дължи на ментовия екстракт и розовата вода, които About Your Hair използва в състава на ампулата вместо обикновена вода.

CRINIPAN е иновативна съставка с натурален произход, която потиска мигновено бактериалната активност и растежа на гъбичката-причинител на пърхота, облекчава сърбежа и предпазва от повторната му поява.

САЛИЦИЛОВА КИСЕЛИНА е широко използвана в бялата козметика за лице, като основно се свързва с премахване на акне, комедони и възпаления по кожата, благодарение на своето антисептично, почистващо действие. Предотвратява развитието на възпаления и микроинфекции върху кожата на главата и допринася за редуцирането на лошите бактерии. Действа на принципа на ексфолианта като елиминира мъртвите клетки, лющещите се плаки от скалпа, регулира себума и предотвратява образуването на мастни секрети.

МАСЛО ОТ МЕНТА - Ментата притежава антимикробни противовъзпалителни и анти септични свойства. Допринася за охлаждащото действие върху кожата на скалпа и оставя успокояващ, свеж аромат.

ЕСТЕСТВЕН ПРЕБИОТИК, извлечен от корен на цикория, който работи фокусирано за възстановяване здравето и баланса на кожата на главата. Естествената микробиота на кожата на главата е балансирана комбинация от "добри" и "лоши" микроогранизми. Пре-биотикът preBIULIN FOS има уникалното свойство да помага селективно на полезните организми и да ограничава растежа на „лошите“. Клиничните изследвания показват над 60 % намаляване концентрацията на болестотворни микроорганизми.

ФЛОРАЛНА РОЗОВА ВОДА ROSA DAMASCENA е 100 % натурална съставка, получена от дестилацията на розови венчелистчета у нас. Има успокоително, освежаващо и тонизиращо действие заедно с антибактериален и противопърхотен ефект. Използвана за редица предимства вместо обикновена вода в състава на формулата ни срещу пърхот.

Запиши час онлайн тук. Открий във всички салони Inspire. Вижте повече тук.