Card image
4
Април

Успешна кариера във фризьорството - истории за вдъхновяващ старт

by Inspire

{Мениджър на салон и посланик на марка}

Габи е на 25 години като от 5 години е част от екипа на първите бизнес клас салони у нас - Inspire. Преди това учи в УНСС, но знае, че не това е бъдещето, което иска. Фризьорството е нейната съдба и мисия в живота. Преминава последователно през всички кариерни стъпала в Inspire – фризьор, team leader, мениджър на салон, за да стигне до най-високото ниво: Inspire Ambassador. Т.нар. посланици на марката са следващо поколение топ професионалисти и лидери на екипи, които въплъщават духа на Inspire и предават философията и ценностите и във всеки детайл.

gallery

„За мен е изключително важна средата, която създаваме и споделяме в Inspire; това, че всички сме посветени на непрекъснатото усъвършенстване, обучение, на откриване на следващото „голямо“ нещо. Бях се записала да уча в УНСС, но още тогава знаех, че не това е моят път, а фризьорството. Да имам салон е нещо, за която мечтаех още в началото. Имах и средствата да осъществя тази мечта веднага след като завърших. Избрах обаче да израстна като личност и професионалист преди да предприема тази важна стъпка. Днес, 4 години по късно имам салон, който е сред най-бързо развиващите се в София, както и екип от невероятни професионалисти, с които се гордея, бизнесът непрекъснато нараства, дори по-бързо от най-смелите прогнози."

"Работейки 4 години в най-динамичния салон в София, с хилядите клиенти и стотици различни ситуации натрупах безценен опит, който ме създаде като професионалист, без колебания във всяка ситуация. Това е основата, която ми позволява днес да бъда лидер и ръководя екип, който постоянно се увеличава и да управлявам успешен салон, част от веригата Inspire."

"За мен фризьорството е преди всичко мечта и амбиция за непрекъснато развитие. Понякога е много важно някой просто да застане до теб и да те кара да усещаш тази мечта споделена, възможна и жива. Без гръмки обещания, съвсем в сегашно време, да ти даде всеки ден истинско вдъхновение и подкрепа да я сбъдваш по най-красивия възможен начин. Inspire e мой партньор в това вълнуващо пътешествие и за мен е гордост да виждам името си до марка, готова да направи всичко за професията и сбъдването на мечтите ни.“

{Фризьор}

Михаела е на 24 години. Израства в семейство, посветено на красота и още от малка е в тези среди. След като завършва фризьорски курс работи в салон в Лондон, след това се връща в България и работи за няколко различни салона в столицата. Става част от салони Inspire преди година.

gallery

Как те промени работата в Inspire. „Вече една година съм част от екипа на Inspire, като за това време успях да развия много от професионалните си качества като бързина, комуникация, различни техники на оцветяване и подстригване, както и умения като организираност и работа с повече от един клиент. Inspire въплъщава моята визия за работна среда. Тук откривам себе си, във вниманието към детайла, в прецизността с която подхожда всеки един от нас и в отношението към всеки един клиент. И сега, една година напред, се чувствам по-сигурна, в това че мога да се справя с поставените цели, да оправдая очакванията си и да продължавам да развивам себе си.

За средата. „Да бъдеш част от екипа на Inspire e преди всичко отговорност. Това е култура и начин на мислене, които те предизвикват във всеки един момент, Inspire ни подарява една мисия, която разгръща потенциала и въображението на всеки един от нас, възможност във всеки следващ ден да бъдем по-добри от предишния, и именно това въплъщава душата на марката, свободата винаги да се стремиш към съвършенството, никога да не се задоволяваш с посредственото и да си винаги една крачка напред. Вдъхновението често идва когато се огледаш в колегите си, чувстваш се горд от това, че си сред талантливи млади хора, които също като теб са отдадени на мисията Inspirе.

За професията Фризьор. „Изборът ми на професия е пряко свързан с моята душевност, винаги съм знаела, че съм артист по душа. В детските си години активно се занимавах с изобразително и театрално изкуство. Имам нужда да изразявам себе си, да комуникирам с публика (клиенти) да създавам емоция у хората и да се отдавам на нещо до такава степен, че то да бъде неизменна част от мен, да горя в него,за него, да бъде мое.

За кариерата и възможностите за развитие. „Възможностите които Inspire ни предлага са разнообразни и съобразени изцяло с нашите желания и цели за развитие. Границите, които трябва да преминем, за да достигнем целта си са изцяло зависещи от нас. Развитието на всеки един член на екипите е персонално, изготвен е план по който да се движим. В зависимост от това как се развиваш във времето получаваш както много отговорности така и бенефити. Целта е отново удовлетворение от самия себе си, от факта, че имаш какво да покажеш/ предложиш на своя екип и на самия себе си. Inspire винаги подкрепя, насърчава и развива тези, които горят в онова, което правят.

Вярвам, че пътят към успеха е постоянно движение, страст към достигането на един идеал, близо е, но в същото време е винаги една крачка пред теб. И го преследваш всеки един ден, понякога почти успяваш да се доближиш, да се докоснеш до него, нуждата да си винаги близо до това усещане те кара да ставаш всяка сутрин с амбицията да си по-добър от вчера. В Inspire имаш възможност да изградиш себе си, да откриеш кой си, къде искаш да стигнеш и стъпките, които трябва са преминеш. Всичко това се разкрива пред теб в отговор на твоята отдаденост, професионализъм и амбиция."

Как ще опишеш света на Inspire. Inspire e моята симфония, пътят към целите и мечтите ми. Призвание, огромно предизвикателство и в същото време удовлетворение, от самия себе си. Чувството, че си значим, необходим и ценен е онова, от което всички ние се нуждаем. Аз преоткривам себе си със всеки нов проект, с всеки следващ клиент. Inspire носи душа, живее във всеки един от нас и ни помага, да бъдем част от нещо по-голямо от самите себе си. Да се освободим от всичко излишно, за да творим, да създаваме красота и да подаряваме истинско изживяване на своите клиенти.
Inspire за мен е Семейство.


{Лидер на екип}

Яница е на 27 години. Преминава през различни сфери, докато открие своето призвание в лицето на фризьорството. Веднага след като завършва обучението си започва работа в салон Inspire преди 5 години. От една година е Team leader в локацията на веригата в Бизнес парк.

gallery

Как те промени работата в Inspire. „В Inspire съм от 5 години. Промених се много. Промяната настъпи от момента, в който започнах да се занимавам с фризьорство. Станах доста по-отговорна и дисциплинирана. Научи ме да бъда по-търпелива и да броя до 10 преди да говоря. Освен, че INSPIRE те развива като личност, ти дава и усещане за подреденост и дисциплина. Усещането е доста приятно, когато гледам как всички едновременно творим, а клиентите се възхищават.

За професията Фризьор. „Въображение! Вярвам, че ръцете са продължение на мисълта. Харесва ми да мисля творчески, харесва ми да си представям косите на клиентите по време на диагностиката, а след това и да ги сътворявам. Доказвам всеки ден на себе си, че аз мога, именно това ме вдъхновява повече. Избрах професията, защото това е най–голямата ми страст – косата, и най-вече да творя.

За средата. Inspire дава много възможност за развитие, иска се само едно – да бъдеш лоялен и отговорен към работата, салона и колегите. Сбъдва мечти, като добрата фея от приказките.

Как ще опишеш света на Inspire. Зареждам се всяка сутрин, влизайки в салона. Знам, че всеки ден ме очаква ново предизвикателство. Знам , че всеки ден уменията ми стават все по-добри.
Това е живота ми.

Кандидаствай като изпратиш автобиография на office@inspirebg.com или по нашите активни обяви в jobs.bg за позиция фризьор или позиция стажант.

{Фризьор}

Денис е на 25 години. Израства в семейство, което има салон за красота и oще от малък се запознава с тази сфера. Веднага след като завършва обучението си пред 2 години и половина започва работа в салони Inspire.

gallery

Как те промени работата в Inspire. „В Inspire съм от самото начало, когато за мен това беше просто работното ми място, бях недоверчив, всичко ми звучеше прекалено невероятно и прекрасно за да повярвам, че е истина. В последствие се превърна във втори дом, в училище, в нещо много повече от салон в който работя. Inspire промени мирогледа ми, накара ме да погледна на живота под един друг ъгъл от който да видя нещата различно, да повярвам в мечтите си, да се развивам, да се опозная и да се приема, да се изразявам, да откривам вдъхновения ежедневно и да вярвам, че всичко е възможно, когато си фокусиран и отдаден на истински важните неща.

За професията Фризьор. „Смятам, че артиста в мен има за водещ мотив страстта, винаги съм знаел, че това е моят път и именно за това избрах фризьорството за моя професия.

За средата. Чувството за мен е изключително стимулиращо. Приятно ми е да работя в такава прогресивна среда и да бъда обграден от толкова амбициозни и фокусирани млади хора, като колегите ми.

Как ще опишеш света на Inspire. Inspire за мен е пътешествие към по-красив свят. Неспирно вдъхновение, отвеждащо ме към целите, които си поставям в кариерното ми развитие. Мечтая един ден да бъда вдъхновение на по-младите фризьори и не само, виждам се като посланик на марката.
За мен Inspire е вдъхновение. (не защото така се казва, а защото наистина ме вдъхновява)

{Лидер на екип}

Джули е на 27 години. Преминава през различни салони преди да стане част от екипа на Inspire преди 5 години. За нея фризьорството е призвание и неслучайно има символично татуирана ножица на ръката. От една година е лидер на екип в салон Inspire- Бизнес парк.

gallery

Как те промени работата в Inspire. „Част съм от Inspire от самото създаване на марката. Много съм щастлива и доволна точно защото така като едно бебе се развива и пораства пред очите ми, и аз участвам в цялото това нещо. Много е голямо удоволствието когато си бил толкова близо до нещо и си част от развитието му. Професионално се промених безспорно като работа и като професионалист и то отново благодарение на Inspire - защото се грижат за това. Изцяло се промени мисленето ми и усещането за работа и развитие.

За професията Фризьор. „В началото когато тръгнах по този път не осъзнавах всъщност колко отговорна професия е това,но го усещах като моята професия.. Но сега смело мога да кажа, че съм щастлива, че следвах мечтата си толкова упорито, колкото и да ми е било трудно понякога. Чувството да видиш клиента щастлив и доволен от това, което си сътворил с косата му е неописуемо. Това ме крепи и вдъхновява всеки ден. След един ден изпълнен с много работа и динамика колкото и да съм уморена, като видя усмивката на лицето на клиента, забравям за умората. Това е изкуството в нашата професия и това, че сутрин ставам с усмивка за работа и отивам с желание е най-хубаво!

За средата. За мен чувството да съм част от тази марка е Гордост! Представлявайки тази марка, която стои зад гърба ми във всеки един момент, е наистина голяма отговорност и чест! Стремя се всекидневно да оправдавам очакванията към мен. Относно екипа на марката мога да кажа едно голямо "Браво!" на всеки един колега, тъй като всеки един от нас се стреми всекидневно да надскочи самия себе си и да е по-добър от предходния ден! Всеки помага на всеки с каквото може без да очаква нещо в замяна. Учим се един от друг и това е най-ценното за нас.

Как ще опишеш света на Inspire.Inspire за мен е не просто работа, а истинско вдъхновение, страст, отдаденост и гордост! Inspire е част от моето семейство, без която не мога. Обичам Inspire и всичко в него. Стига да имаш хъс и желание за развитие марката ти отваря всякакви врати. От теб самия зависи точно до къде ще стигнеш!Inspire за мен с сбъдната мечта!

Кандидаствай като изпратиш автобиография на office@inspirebg.com или по нашите активни обяви в jobs.bg за позиция фризьор или позиция стажант.
Поместили сме всички отговори на фризьорите с минимални редакции. Всички права текст и снимки запазени, Inspire, 2019.

За нас

Концепция за бизнес клас салони за красота от ново поколение.

Отворено

  • Вторник - Събота
  • 9:00 - 21:00
  • Неделя - Понеделник
  • 10:00 - 20:00

Контакти