Габриела Христова, Артистичен директор на академия Inspire & Mениджър салон

През последните 10 години Габи постоянно развива своите умения и таланти, преминавайки последователно през всички кариерни стъпала в Inspire– фризьор, Team leader, мениджър на салон, Creative Team, Inspire Ambassador, Inspire Ambassadors Lead. Преминава сертификационни тренинги и обучения в академията на Vidal Sassoon в Лондон, академията на Zgat, BertramK, Патрик Камерън, академията на Tony & Guy в Лондон и др. От 2018г е мениджър на собствен салон Inspire {by Gabriela Hristova}, част от веригата Inspire и концепцията Inspire By. От 2021 е Артистичен директор на Академия Inspire - създател на учебната програма в Академията, преподавател, вдъхновител и ментор на младите фризьори. Води тренингите в обучителните програми на марката като се грижи за непрестанното развитие и усвършенстване в професионалната част на Inspire. Като Inspire Ambassadors Lead създава артистистичната визия на колекциите и специалните проекти в Creative Team, формулира водещите тенденции при косите на марката всяка година.

„За мен е изключително важна средата, която създаваме и споделяме в Inspire; това, че всички сме посветени на непрекъснатото усъвършенстване, обучение, на откриване на следващото „голямо“ нещо. Бях се записала да уча в УНСС, но още тогава знаех, че не това е моят път, а фризьорството. Да имам салон е нещо, за която мечтаех още в началото. Имах и средствата да осъществя тази мечта веднага след като завърших преди 10 години. Избрах обаче да израстна като личност и професионалист преди да предприема тази важна стъпка. Днес, имам салон, който е сред най-бързо развиващите се в София, както и екип от невероятни професионалисти, с които се гордея. И това е само началото. Работейки в тази динамична среда, с хилядите клиенти и стотици различни ситуации натрупах безценен опит, който ме създаде като професионалист, без колебания във всяка ситуация. Това е основата, която ми позволява днес да бъда лидер и ръководя екип, който постоянно се увеличава и да управлявам успешен салон Inspire by Gabriela Hristova. Паралелно с това ръководя  и учебния процес, организация в академия Inspirе.

За мен фризьорството е преди всичко мечта и амбиция за непрекъснато развитие. Понякога е много важно някой просто да застане до теб и да те кара да усещаш тази мечта споделена, възможна и жива. Без гръмки обещания, съвсем в сегашно време, да ти даде всеки ден истинско вдъхновение и подкрепа да я сбъдваш по най-красивия възможен начин. Inspire e мой партньор в това вълнуващо пътешествие и за мен е гордост да виждам името си до марка, готова да направи всичко за професията и сбъдването на мечтите ни.

Как ще опишеш света на Inspire? Поезия. Отдаденост, професионален дълг не само към себе си, но и към екипа и клиентите. За мен е изключително важна средата, която създаваме и споделяме в Inspire; това, че всички сме посветени на непрекъснатото усъвършенстване. 

Мисията ми като Ambassadors Lead e да предавам всеки ден знанията си на новите фризьори, да им показвам правилния път, да бъда тяхна опора. Вярвам, че Светът има нужда от добра и вдъхновена енергия, затова моят стимул е да правя добро всеки ден.  Относно клиентите, всеки път времето за “подстригване” да се превръща в изживяване, в обгрижване, в момент за изкуство в това сиво и забързано ежедневие.

Успехът е личен избор за това, дали си готов да направиш компромис с комфортната си зона, да изградиш в най-смелите си мечти крайна цел и да тръгнеш по също толкова важен и труден път, който ще превърне усилията ти в успех.