Денис Якимов, Inspire Style Director & Преподавател в академия Inspire

От началото на своя кариерен път през 2017 Денис е част от Inspire, където се развива, надгражда и усъвършенства в средата и философията на марката. Експерт в областта на мъжкото подстригване, колориметрията и стайлингите. Част от Inspire Creative Team, trends setter в създаването на тенденциите при косите. Преподавател, вдъхновител и ментор на младите фризьори в Академия Inspire. Лидер на екип от 4 фризьора и маникюрист, ръководи салон Inspire -Mladost. Специализиран в GLAM стайлингите и работата за фотосесии, Денис работи за множество бюти фотосесии, корици на сп.Ева, Грация, създава тенденциите в стайлингите за Look Book. Сред клиентите му са Александра Богданска, Михаела Филева, Славена Вътева, Емилия и много др. известни личности. Следващо поколение фризьор, вдъхновител, посланик на Inspire, предава философията и отношението на бранда във всеки един детайл. 

Как би описал професията на Фризьора? Въображение, динамичност, всеки ден е различен,, комуникация и контакти с интересни хора, креативност, блясък, работа със звезди и от практична гледна точка - много доходоносна професия. Сред клиентите ми са успели хора, популярните личности, работя за корици и сесии, доверяват ми се много звезди. Това изисква 100% професионализъм, точност, гъвкавост и прецизност. Всеки ден. За успеха и стойностните неща в живота трябва да се бориш, да извървиш пътя стъпка по стъпка. Преки пътища няма.

Как ще опишеш Inspire средата? Иновация, модерност, технологичност, водеща марка в предлагането на фризьорски услуги в бюти индустрията. Динамиката е на всички нива, от ежедневието в салона, през бюти, арт и бизнес проектите до нововъведенията, които постоянно правим. Рутината не ни харесва и търсим развитието у всеки. Работим усилено, създаваме тенденции и мислим винаги „what's next“. Впечатляващото е, че обстановката в салоните ни за нашите клиенти е точно обратното на тази динамичност - винаги е спокойна и наподобяваща спа преживяване. Точно този баланс търсим.

Kак те промени Inspire? В Inspire съм от самото начало на своето развитие, когато за мен това беше просто работното ми място, бях недоверчив, всичко ми звучеше прекалено невероятно и прекрасно за да повярвам, че е истина. В последствие се превърна във втори дом, в училище, в нещо много повече от салон, в който работя. Inspire промени мирогледа ми, накара ме да погледна на живота под един друг ъгъл от който да видя нещата различно, да повярвам в мечтите си, да се развивам, да се опозная и да се приема, да се изразявам, да откривам вдъхновения ежедневно и да вярвам, че всичко е възможно, когато си фокусиран и отдаден на истински важните неща.

Кое е най-ценното, което даваш като Преподавател в Академия Inspire? В нашата работа няма как да се скриеш зад компютъра или гръмко СV. Заставаш пред клиента с уменията си, с ръцете, свдъхновението си . Това, което правя е да дам 150% от себе си, за да подготвим в Академия Inspire бъдещите фризьори така, че да бъдат уверени, адекватни и да имат добър старт. Винаги се старая да съм пример, с всичко, което правя,да ги мотивирам, да коригирам, когато се налага и да ги вдъхновявам - никога да не спират да мечтаят.

Трудно ли се става добър фризьор? Със сигурност не е лесно. На първо място трябва да си отдаден, последователен и да не се отказваш, когато нещо ти е трудно. Всяко ново нещо има предизвикателства. Не бих казал, че талантът е най-важното нещо. С нашата методика и оптимизирана система на обучение можем да научим всеки да бъде фризьор и то бързо. Обучението продължава около 4 месеца. Разбира се, след това започва пътят в салона, но всичко зависи колко си упорит и докъде мечтаеш да стигнеш. Хубавото при нас в Inspire е, че възможностите за развитие и кариера са безгранични и уникални за нашата страна.

Какво означава да си Inspire Ambassador (Посланик на бранда)?  Посланиците сме следващо поколение професионалисти, които въплъщаваме духа на марката и представяме нейната философия по най-правилният начин в комуникацията с клиенти, колеги и бизнес партньори. Да съм Посланик за мен е огромна отговорност, освен към мен и моето развитие и усъвършенстване, така и към развитието на всички останали екипи на марката. Мисията ми е да повишавам нивото си на работа непрекъснато, да мотивирам колегите си да търсят „съвършената коса“, винаги да мислят как може да бъде още по-здрава, красива и сияеща.  Да излизат постоянно от комфортната си зона, да се учат, себе развиват и обогатяват. Чрез работата си, в която не правя компромиси искам да вдъхновявам, колегите ми, да правят изкуство и да издигат професията ни на по-високо ниво, да вярват, че всичко е възможно с много труд и постоянство. Като колорист ежедневно се стремя към най-доброто в цветовете и ще продължавам да развивам личните си умения, както и на останалите. Като експерт в мъжките подстригвания за мен е от изключително значение мъжете да получават високо качествена услуга, обхващаща цялостно услугите в барбар света, представена по един съвременен бюти начин и пречупен през нашата призма за бизнес клас концепция и да отговаря на пълните изисквания на клиентите ни.

Какво е всъщност Успехът? Успехът е постоянството. За мен успехът не е крайна цел, а усещане, което да изпитваш докато вървиш напред по пътя, който си избрал. Моите мечти са огромни, човек трябва да мечтае за големи неща, за да ги постигам аз имам конкретни цели, когато стигна до дадена цел и си казвам това е успех, благодаря и продължавам към следващата, те никога не свършват.