Обучение на начинаещи фризьори

По време на обучението не само ще усвоите всички нужни умения и знания за професията Фризьор, но ще получите и надграждащи обучения за удължване на коса с екстеншъни, комуникация, професионална терминология на английски, кариерно ориентиране и др. Вижте как преминава обучението в академия Inspirе(видео) и какво казват курсистите, преминали обучението в Академията.

НАЙ-ГОЛЯМАТА АКАДЕМИЯ ЗА ФРИЗЬОРСТВО. Академията е разположена символично в сърцето на Студентски град, разполага с учебни кабинети, конферентни зали за презентации, административни офиси, стаи за почивка, кухненско помещение и релакс зони. 

ФРИЗЬОРСТВО ОТ НОВО ПОКОЛЕНИЕ. Това е нашата мисия и послание на марката, извеждайки професията на фризьора като изкуство.

МЕТОДЪТ COLOR DESIGN BY INSPIRЕ. Методът ни на обучение подготвя истински колористи във фризьорството като осигурява пълно разбиране на работата с цветове, което е от ключово значение за уверената работа в салона. По време на обучението ще научите основи на колориметрията, комбиниране на цветове, техники за естествена и боядисана коса, гланциране на косъма, техника тон върху тон, потъмняване, техники на изсветляване: с боя, изсветляващ продукт.

УНИВЕРСАЛНА СИСТЕМА НА ПОДСТРИГВАНЕ ЗА ПОСТИГАНЕ НА ВСЯКА ПРИЧЕСКА. Постигането на всяка прическа е гарантирано с универсалната система на подстригване, която комбинира най-доброто от световните методи за бързи, лесни и качествени резултати. По време на обучението ще се научите създаване на основни линии и форми при дамското и мъжкото подстригване, деграде (етажи), техника за изтъняване и олекотяване на масивни сектори, контуриране, основни форми на бретон, работа с ножица, бръснач, машинка, тример, изтъняване и преливане, оформяне на брада.

ФОКУС ВЪРХУ ПРАКТИКАТА. Практиката е основен акцент в програмата за обучение на начинаещите фризьори, тя е индивидуална и се осъществява с постепенно надграждане на уменията. Първите няколко седмици начинаещият курсист тренира върху кукли, за да усвои базови умения за работа, следващият етап включва практика с модели и работа върху истински коси за усвояване на всички нужни фризьорски умения - подстригване, стайлинг, боядисване, техники и др. Последният етап е работа с реални клиенти в учебния салон за затвърждаване и усъвършенстване на уменията, работим за повече бързина и прецизност и тренираме техниките на комуникация с клиента. След този етап курсистът е готов за работа в салон с клиенти. Продължителността на всеки етап е индивидуална, съобразно темпа на напредъка на обучаващия се. Практиката по време на целия курс се осъществява под постоянното наблюдение и помощ от преподавател.

БИЗНЕС КЛАС ОБУЧЕНИЕ. Освен върху професионалната част обучението на фризьори в академия Inspire включва и професионалната терминология на английски език, практически упражнения и диалози. Курсът включва и лекции за кариерно ориентиране и стартирането на собствен салон за красота в България. Академия Inspire е първата организация у нас, даваща възможност на чужденци да се обучават по професията Фризьор или българи да се подготвят за работа в чужбина, като обучението може да бъде изцяло на английски език.

ОБУЧЕНИЕ ЗА РАБОТА С УДЪЛЖЕНИЯ. Допълнителен безплатен модул в курса е обучението за работа с екстеншъни и запознаване с най-популярните методи за удължаване - кератинови кичури, стикери, треси, капси. Това обучение се заплаща отделно в повечето курсове, докато в академия Inspire е включено в програмата на курса за начинаещи като допълнителен бонус.

УСПЕШНА ПРОФЕСИОНАЛНА РЕАЛИЗАЦИЯ. Индивидуални срещи с курсистите за консултация и насоки по отношение тяхното развитие и планове след завършване. Целеустремените и амбициозни курсисти получават ексклузивно предложение за работа в салоните Inspire.

ОПТИМИЗИРАНОСТ НА ОБУЧЕНИЕТО. Всичко е разчетено така, че всяка една секунда при нас да бъде оптимизирана и ефективно обучение без излишно губене на време. Продължителността на курса е 4 месеца, в рамките на които всеки курсист получава цялостна разширена подготовка по професията Фризьор. Разбира се, всеки курсист може да остане в Академията повече от това време, ако има нужда за самоусвършенстване, като това не се заплаща допълнително. 

ГРАФИК. Обучението е 5 дни в седмицата, от сряда до неделя като всяка сряда, четвъртък и петък сутринта се провеждат лекциите на курсистите. Практиката е ежедневна и индивидуална, задачите са според напредъка на всеки. Предварително получавате график на лекциите по мейл, за да планирате присъствието си в Академията спрямо ангажираността си. 

ЗАПИСВАНЕ. Може да се запишете и стартирате курса, когато желаете, няма начални дати. Записването става с подписване на договор за обучение и заплащане на таксата като може да се плати и на вноски. 

ЛЕГИТИМНА ДИПЛОМА. Академия Inspire е лицензирана от НАПОО и всички документи, които издава са легитимни. След завършване получавате държавна диплома със съответния номер от МОН, с който може да работите като фризьор легално и да отворите салон. Дипломите се признават в ЕС.

РАБОТА С ПРОФЕСИОНАЛНИ ПРОДУКТИ. По време на обучението курсистите работят само с професионални фризьорски марки.

АТЕЛИЕТА ЗА УСЪВЪРШЕНСТВАНЕ С 50% ОТСТЪПКА ОТ ЦЕНАТА. Курсистите в Академията получават 50% отстъпка от цената на всички ателиета и уърк шопове за практикуващи фризьори с надграждане на уменията и знанията в специфични тематики. Вижте Календара за 2022.

ЦЕНА НА КУРСА. Цената на пълния курс за начинаещи е 3500лв. В тази цена са включени всички материали, инструменти, не се доплаща нищо. СПЕЦИАЛНА ЦЕНА ЗА КУРСА С 30% ОТСТЪПКА:  2400лв.Има възможност за разсрочено плащане на 2 или 3 вноски без допълнително оскъпяване. Запиши се на academy@inspirebg.com или на 0877 400 568.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ЗАПИСВАНЕ: копие от диплома за завършено основно или средно образование, медицинско от лекар, че професията Фризьор не ви е противопоказна и заверена здравна книжка.