Обучение на начинаещи фризьори

След завършване на курса ще притежавате всички необходими умения и знания, за да работите в салон или да отворите такъв. Курсът обхваща цялата теория и практика на професията Фризьор - подстригване, колориметрия, стайлинги, официални прически, трайна промяна на формата, работа с екстеншъни, комуникация с клиенти, бизнес обучения, терминология на английски и др. Вижте как преминава ежедневното обучение в академия Inspire и историите на нашите курсисти.

НАЙ-ГОЛЯМАТА АКАДЕМИЯ ЗА ФРИЗЬОРСТВО. Академията е разположена на два етажа, с голяма конферентна зала за презентации за над 40 курсиста, втора по-малка зала за теория и практика по маникюр, учебен салон за практика с клиенти с 9 места, кабинети, стаи за почивка и релакс зони. Залите са технологично оборудвани за видео презентации. Академията е позиционирана в центъра на Студентски град за удобство на своите курсисти.

ФРИЗЬОРСТВО ОТ НОВО ПОКОЛЕНИЕ. Това е нашата мисия и послание на марката, извеждайки професията на фризьора като изкуство.

МЕТОДЪТ COLOR DESIGN BY INSPIRЕ. Новаторски подход за обучение по колориметрия, създаден на база логика и науката за цветовете, който реформира досегашните остарели начини. Клиентите не искат просто номер от каталога, а да създадете индивидуален цвят само за тях.  Методът ни на обучение Color design by Inspire подготвя истински колористи във фризьорството като осигурява пълно разбиране на работата с цветове, което е от ключово значение за уверената работа в салона. По време на обучението ще се научите основи на колориметрията, химически процеси в косъма, комбиниране на цветове, техники за естествена и боядисана коса, гланциране на косъма, техника тон върху тон, потъмняване, техники на изсветляване: с боя, изсветляващ продукт.

УНИВЕРСАЛНА СИСТЕМА НА ПОДСТРИГВАНЕ. Постигането на всяка прическа е гарантирано с универсалната система на подстригване, която комбинира най-доброто от световните методи за бързи, лесни и качествени резултати. По време на обучението ще се научите създаване на основни линии и форми при дамското и мъжкото подстригване, деграде (етажи), техника за изтъняване и олекотяване на масивни сектори, контуриране, основни форми на бретон, работа с ножица, бръснач, машинка, тример, изтъняване и преливане, оформяне на брада.

БИЗНЕС КЛАС ОБУЧЕНИЕ. Освен върху професионалната част обучението в академия Inspire включва и подготовка на курсистите с фокус върху професионалната терминология на английски език. Лекции за кариерно ориентиране и стартирането на собствен салон за красота в България. Академия Inspire е първата организация у нас, даваща възможност на чужденци да се обучават по професията Фризьор или българи да се подготвят за работа в чужбина, като обучението е индивидуално и изцяло на английски език.

УСПЕШНА ПРОФЕСИОНАЛНА РЕАЛИЗАЦИЯ. На това са подчинени лекциите по кариерното ориентиране по време на обучението. Индивидуални срещи с курсистите за консултация и насоки по отношение тяхното развитие и планове след завършване. Целеустремените и амбициозни курсисти получават ексклузивно предложение за работа в салоните Inspire.

ЕКИП ОТ ПЕРФЕКТНО ПОДГОТВЕНИ ПРЕПОДАВАТЕЛИ. Преподавателите в Академията са с многогодишен опит, с квалификации и развитие  в чужбина и най-популярните академии в света. Освен преподаватели в академията те са и част от Inspire Creative Team и създаването на годишните тенденции и арт проекти на марката. Напредъкът и развитието на всеки курсист се следят лично от Арт директора на Академията.

ОБУЧЕНИЕ ЗА РАБОТА С УДЪЛЖЕНИЯ. Допълнителен безплатен модул в курса е обучението за работа с екстеншъни и запознаване с най-популярните методи за удължаване - кератинови кичури, стикери, треси, капси. Това обучение се заплаща отделно в повечето курсове, докато в академия Inspire е включено в програмата на курса за начинаещи.

ОБУЧЕНИЯ ПО КРЕАТИВНОСТ.  Провокираме артистичното мислене с проекти по креативност и задачи за развиване на въображението. Реално асистиране във фотосесии, колекции, тенденции на марката.

ФОКУС ВЪРХУ ПРАКТИКАТА. Практиката се осъществява на няколко нива според развитието на всеки курсист: кукли, модели и с реални клиенти в салоните. Гарантиран брой дамски подстригвания, мъжки подстригвания, сешоари, прически и боядисвания по време на обучението.

ОПТИМИЗИРАНОСТ НА ОБУЧЕНИЕТО. Всичко е разчетено така, че всяка една секунда при нас да бъде оптимизирана и ефективно обучение без излишно губене на време. Продължителността на курса е 4 месеца, в рамките на които всеки курсист получава цялостна подготовка по професията Фризьор. Разбира се, всеки курсист може да остане в Академията повече от това време, ако има нужда за самоусвършенстване, като това не се заплаща допълнително. 

ЗАПИСВАНЕ И ГРАФИК. Може да започнте курса във всеки един момент, няма начални дати. В началото на своето обучение получавате график за датите и часовете на всяка лекция и организацията на ученбия процес, за да може да  съобразите обучението си спрямо възможностите за присъствие и ангажираността в университет или работа. Теорията се повтаря всеки месец и ако нямате възможност за присъствие в настоящия месец, може да посетите лекцията в следващия месец. Или ако не ви е достатъчно ясно даден предмет.

ЛЕГИТИМНА ДИПЛОМА. Академия Inspire е лицензирана от НАПОО и всички документи, които издава са легитимни, със съответния номер от Министерство на образованието и науката.  Дипломите се признават в цяла Европа. Дипломата може да бъде легализирана за желаещите да работят в чужбина. Към дипломите може да бъде издаден Сертификат и на английски език, описващ придобитите компетенции и умения.

РАБОТА С ПРОФЕСИОНАЛНИ ПРОДУКТИ. По време на обучението курсистите работят с висок клас професионални фризьорски марки - Wella Professionals, Moroccanoil, Joico.

МЕЖДУНАРОДНИ ПРЕПОДАВАТЕЛИ. Академията си партнира с чуждестранни академии за европейско ниво на обучението. Учениците имат възможността да посещават лекции на външни преподаватели с големи отстъпки.

АТЕЛИЕТА ЗА УСЪВЪРШЕНСТВАНЕ С 50% ОТСТЪПКА ОТ ЦЕНАТА. Курсистите в Академията получават 50% отстъпка от цената на всички ателиета и уърк шопове за практикуващи фризьори с надграждане на уменията и знанията в специфични тематики, които се провеждат ежемесечно.Вижте Календара до края на 2022.

ВЪЗМОЖНОСТ ЗА РАЗСРОЧЕНО ПЛАЩАНЕ. Има възможност за разсрочено плащане по индивидуални схеми.

ЦЕНА НА КУРСА. Цената на пълния курс за начинаещи е 3500лв. В тази цена са включени всички материали, инструменти, не се доплаща нищо. СПЕЦИАЛНА ЦЕНА ЗА КУРСА В МОМЕНТА:  2200лв. Запиши се на academy@inspirebg.com или на 0882 108 748