Обучение на начинаещи фризьори

След завършване на курса ще притежавате всички необходими умения и знания, за да работите в салон или да отворите такъв. Курсът обхваща цялата теория и практика на професията Фризьор - подстригване, колориметрия, стайлинги, официални прически, трайна промяна на формата, работа с екстеншъни, комуникация с клиенти, бизнес обучения, терминология на английски и др.

НАЙ-ГОЛЯМАТА АКАДЕМИЯ ЗА ФРИЗЬОРСТВО, разположена на 350кв.м с 2 конферентни зали за лекции и кукли, зала за практика с клиенти с 6 места, административен кабинет, стаи за почивка и релакс зона. Технологично оборудвани зали за видео презентации и стриминг.

ФРИЗЬОРСТВО ОТ НОВО ПОКОЛЕНИЕ. Това е нашата мисия и послание на марката, извеждайки професията на фризьора като изкуство.

МЕТОДЪТ COLOR DESIGN BY INSPIRЕ. Новаторски подход за обучение по колориметрия, създаден на база логика и науката за цветовете, който реформира досегашните остарели начини. Клиентите не искат просто номер от каталога, а да създадете индивидуален цвят само за тях.  Методът ни на обучение Color design by Inspire подготвя истински колористи във фризьорството като осигурява пълно разбиране на работата с цветове, което е от ключово значение за уверената работа в салона. По време на обучението ще се научите основи на колориметрията, химически процеси в косъма, комбиниране на цветове, техники за естествена и боядисана коса, гланциране на косъма, техника тон върху тон, потъмняване, техники на изсветляване: с боя, изсветляващ продукт, отворена и затворена техника.

УНИВЕРСАЛНА СИСТЕМА НА ПОДСТРИГВАНЕ. Постигането на всяка прическа е гарантирано с универсалната система на подстригване, която комбинира най-доброто от световните методи за бързи, лесни и качествени резултати. По време на обучението ще се научите създаване на основни линии и форми при дамското и мъжкото подстригване, деграде (етажи), техника за изтъняване и олекотяване на масивни сектори, контуриране, основни форми на бретон, работа с ножица, бръснач, машинка, тример, изтъняване и преливане, оформяне на брада.

ПЪРВОТО ПРОФЕСИОНАЛНО ОБУЧЕНИЕ НА ФРИЗЬОРИ НА АНГЛИЙСКИ ЕЗИК.  академия Inspire се осъществява първото професионално обучение за фризьори с фокус върху английски език и усвояването на бизнес умения, съпътстващи развитието на един фризьор. Академията дава възможност на чужденци да се обучават по професията или българи да се подготвят за работа в чужбина изцяло на английски език, усвоявайки професионалната терминология и лексика.

УСПЕШНА ПРОФЕСИОНАЛНА РЕАЛИЗАЦИЯ. Това е основен приоритет на академията. Разработен е пакет програми за реализация след завършване.  Целеустремените и амбициозни курсисти получават ексклузивно предложение за работа в салоните Inspire със стартова заплата над 1000лв. 

БИЗНЕС КЛАС ОБУЧЕНИЕ. Подобно на работата ни в салоните подходът ни за обучение е подчинен на идеята за оптимизираност, ефективност и високо качество. Важна част от програмата ни е обучението в увеличаване на продажби и консултации на клиента.

ЕКИП ОТ ПЕРФЕКТНО ПОДГОТВЕНИ ПРЕПОДАВАТЕЛИ И ИЗЯВЕНИ ФРИЗЬОРИ. Преподавателите в Академията са с многогодишен опит, доказани фризьори, работили в най-успешните салони у нас, с квалификации и развитие  в чужбина: Sassoon Academy, Zgat academy, Wella Belrin. Освен преподаватели в академията те са и част от Inspire Creative Team и създаването на сезонните тенденции и арт проекти на марката.

ОБУЧЕНИЕ ЗА УДЪЛЖЕНИЯ. В курса е включен модул за екстеншъни и запознаване с най-популярните методи за удължаване- кератинови кичури, стикери, треси, капси. 

ИНТЕРАКТИВНИ ФОРМИ НА ОБУЧЕНИЕ. Мотивиращи лекции, иновативни техники за обучение, видео презентации, talk лекции, онлайн обучения и много други. 

ОБУЧЕНИЯ ПО КРЕАТИВНОСТ.  Реално асистиране във фотосесии, колекции. Курсистите могат да се включат в Inspire Creative team Junior, да вземат участие в проекти по креативност и бюти събития, в създаването на тенденциите на марката.

ФОКУС ВЪРХУ ПРАКТИКАТА. Практиката се осъществява на няколко нива според развитието на всеки курсист: кукли, модели и накрая с реални клиенти в салоните. Гарантиран брой дамски подстригвания, мъжки подстригвания, сешоари, прически и боядисвания по време на обучението.

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ НА ОБУЧЕНИЕТО. Системата на обучение в академия Inspire е подчинена на идеята за оптимизираност. Всичко е разчетено така, че всяка една секунда при нас да бъде ефективно обучение по практика и теприя без излишно губене на време. Продължителността на курса е 4 месеца, но всеки курсист може да остане в Академията повече от това време. Това не се заплаща допълнително. За нас най-важното нещо е да излезете завършен фризьор, готов да работи.

ЗАПИСВАНЕ И ГРАФИК. Записването за курса може да стане във всеки един момент, няма начални дати. Подписва се договор за обучение. Графикът за обучение е гъвкав спрямо възможностите за присъствие и ангажираността в университет, работа.

РАБОТА С ПРОФЕСИОНАЛНИ ПРОДУКТИ и брандове Wella Professionals, L'Oreal Professionnel, топ марките за висококачествена грижа за косата Alterna, Olaplex, Kerastase.

ЛЕГИТИМНА ДИПЛОМА. Академия Inspire е лицензирана от НАПОО и всички документи, които издава са легитимни, със съответния номер от Министерство на образованието и науката.  Дипломите се признават в цяла Европа. Дипломата може да бъде легализирана за желаещите да работят в чужбина. Към дипломите може да бъде издаден Сертификат и на английски език, описващ придобитите компетенции и умения.

МЕЖДУНАРОДНИ ПРЕПОДАВАТЕЛИ. Академията си партнира с чуждестранни академии за европейско ниво на обучението. Учениците имат възможността да посещават лекции на външни преподаватели с големи отстъпки.

АТЕЛИЕТА ЗА УСЪВЪРШЕНСТВАНЕ С 50% ОТСТЪПКА ОТ ЦЕНАТА. Курсистите в Академията получават 50% отстъпка от цената на всички ателиета и уърк шопове за практикуващи фризьори с надграждане на уменията и знанията в специфични тематики, които се провеждат ежемесечно.

ВЪЗМОЖНОСТ ЗА РАЗСРОЧЕНО ПЛАЩАНЕ. Има възможност за разсрочено плащане по индивидуални схеми, както съдействаме за финансиране от банкови институции.

ЦЕНА НА КУРСА.  Цената на пълния курс за начинаещи е 3500лв. В тази цена са включени всички материали, не се доплаща допълнително нищо. СПЕЦИАЛНА ЦЕНА ЗА КУРСА:  -65% ОТСТЪПКА или само за 1200лв.. Запиши се на academy@inspirebg.com или на 0882 108 748