Обучение на начинаещи фризьори

Курсът ви дава не само всички необходими професионални умения и знания, за да работите като фризьор, но и допълнителни надграждащи знания. Обучението обхваща цялата теория и практика на професията Фризьор - мъжко и дамско подстригване, колориметрия, стайлинги, официални прически плюс надграждащи обучения: удължване на коса с екстеншъни, бизнес комуникация, професионална терминология на английски, кариерно ориентиране и др. Вижте как преминава обучението в академия Inspirе(видео) и какво казват курсистите, преминали обучението в Академията.

НАЙ-ГОЛЯМАТА АКАДЕМИЯ ЗА ФРИЗЬОРСТВО. Академията е разположена на два етажа, с конферентна зала за презентации за над 40 курсиста, втора по-малка зала за теория и практика по маникюр, учебен салон за практика с клиенти, административни кабинети, стаи за почивка, кухненско помещение и релакс зони. Залите са технологично оборудвани за видео презентации. Академията е позиционирана в центъра на Студентски град за удобство на своите курсисти.

ФРИЗЬОРСТВО ОТ НОВО ПОКОЛЕНИЕ. Това е нашата мисия и послание на марката, извеждайки професията на фризьора като изкуство.

МЕТОДЪТ COLOR DESIGN BY INSPIRЕ. Новаторски подход за обучение по колориметрия, създаден на база логика и науката за цветовете, който реформира досегашните остарели начини. Клиентите не искат просто номер от каталога, а да създадете индивидуален цвят само за тях.  Методът ни на обучение Color design by Inspire подготвя истински колористи във фризьорството като осигурява пълно разбиране на работата с цветове, което е от ключово значение за уверената работа в салона. По време на обучението ще се научите основи на колориметрията, химически процеси в косъма, комбиниране на цветове, техники за естествена и боядисана коса, гланциране на косъма, техника тон върху тон, потъмняване, техники на изсветляване: с боя, изсветляващ продукт.

УНИВЕРСАЛНА СИСТЕМА НА ПОДСТРИГВАНЕ ЗА ПОСТИГАНЕ НА ВСЯКА ЖЕЛАНА ПРИЧЕСКА. Постигането на всяка прическа е гарантирано с универсалната система на подстригване, която комбинира най-доброто от световните методи за бързи, лесни и качествени резултати. По време на обучението ще се научите създаване на основни линии и форми при дамското и мъжкото подстригване, деграде (етажи), техника за изтъняване и олекотяване на масивни сектори, контуриране, основни форми на бретон, работа с ножица, бръснач, машинка, тример, изтъняване и преливане, оформяне на брада.

БИЗНЕС КЛАС ОБУЧЕНИЕ. Освен върху професионалната част обучението на фризьори в академия Inspire включва и професионалната терминология на английски език, практически упражнения и диалози. Курсът включва и лекции за кариерно ориентиране и стартирането на собствен салон за красота в България. Академия Inspire е първата организация у нас, даваща възможност на чужденци да се обучават по професията Фризьор или българи да се подготвят за работа в чужбина, като обучението може да бъде изцяло на английски език.

УСПЕШНА ПРОФЕСИОНАЛНА РЕАЛИЗАЦИЯ. Индивидуални срещи с курсистите за консултация и насоки по отношение тяхното развитие и планове след завършване. Целеустремените и амбициозни курсисти получават ексклузивно предложение за работа в салоните Inspire.

ЕКИП ОТ ПЕРФЕКТНО ПОДГОТВЕНИ ПРЕПОДАВАТЕЛИ. Преподавателите в Академията са с многогодишен опит, с квалификации и развитие  в чужбина и най-популярните академии в света. Напредъкът и развитието на всеки курсист се следят лично от Арт директора на Академията.

ОБУЧЕНИЕ ЗА РАБОТА С УДЪЛЖЕНИЯ. Допълнителен безплатен модул в курса е обучението за работа с екстеншъни и запознаване с най-популярните методи за удължаване - кератинови кичури, стикери, треси, капси. Това обучение се заплаща отделно в повечето курсове, докато в академия Inspire е включено в програмата на курса за начинаещи като допълнителен бонус.

ОБУЧЕНИЯ ПО КРЕАТИВНОСТ.  Провокираме артистичното мислене с проекти по креативност и задачи за развиване на въображението. Реално асистиране във фотосесии, колекции, тенденции на марката.

ФОКУС ВЪРХУ ПРАКТИКАТА. Практиката се осъществява на няколко нива според развитието на всеки курсист: първо стартира с практика върху кукли, слкедващо ниво е практика с модели и накрая се работи с реални клиенти. Гарантиран брой дамски подстригвания, мъжки подстригвания, сешоари, прически и боядисвания по време на обучението.

ОПТИМИЗИРАНОСТ НА ОБУЧЕНИЕТО. Всичко е разчетено така, че всяка една секунда при нас да бъде оптимизирана и ефективно обучение без излишно губене на време. Продължителността на курса е 4 месеца, в рамките на които всеки курсист получава цялостна разширена подготовка по професията Фризьор. Разбира се, всеки курсист може да остане в Академията повече от това време, ако има нужда за самоусвършенстване, като това не се заплаща допълнително. 

ЗАПИСВАНЕ И ГРАФИК. Може да започнте курса във всеки един момент, няма начални дати. В началото на своето обучение получавате график за датите и часовете на всяка лекция и организацията на учебния процес, за да може да съобразите обучението си спрямо възможностите за присъствие и ангажираността в университет или работа. Теорията се повтаря всеки месец и ако нямате възможност за присъствие в настоящия месец, може да посетите лекцията в следващия месец. 

ЛЕГИТИМНА ДИПЛОМА. Академия Inspire е лицензирана от НАПОО и всички документи, които издава са легитимни. След завършване получавате държавна диплома със съответния номер от МОН, с който може да работите като фризьор легално и да отворите салон. Дипломите се признават в ЕС.

РАБОТА С ПРОФЕСИОНАЛНИ ПРОДУКТИ. По време на обучението курсистите работят с висок клас професионални фризьорски марки.

МЕЖДУНАРОДНИ ПРЕПОДАВАТЕЛИ. Академията си партнира с чуждестранни академии за европейско ниво на обучението. Учениците имат възможността да посещават лекции на външни преподаватели с големи отстъпки.

АТЕЛИЕТА ЗА УСЪВЪРШЕНСТВАНЕ С 50% ОТСТЪПКА ОТ ЦЕНАТА. Курсистите в Академията получават 50% отстъпка от цената на всички ателиета и уърк шопове за практикуващи фризьори с надграждане на уменията и знанията в специфични тематики, които се провеждат ежемесечно.Вижте Календара до края на 2022.

ЦЕНА НА КУРСА. Цената на пълния курс за начинаещи е 3500лв. В тази цена са включени всички материали, инструменти, не се доплаща нищо. СПЕЦИАЛНА ЦЕНА ЗА КУРСА С 30% ОТСТЪПКА:  2200лв. Има възможност за разсрочено плащане на 2 или 3 вноски без допълнително оскъпяване. Запиши се на academy@inspirebg.com или на 0882 108 748

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ЗАПИСВАНЕ: копие от диплома за завършено основно (средно) образование плюс медицинско удостоверение от личния лекар, че професията Фризьор не ви е противопоказна.